Twarożek z rukolą, pomidorem i poppingiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt grecki

    2 łyżki
  • rukola

    1 garść
  • pomidor

    2 sztuki
  • popping amarantusowy

    2 łyżki
  • posiekany szczypiorek

    2 łyżki
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    do smaku
  • twaróg

    4 (mielony)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mielony twaróg przełóż do miski, dodaj jogurt grecki, sól i pieprz kajeński. Całość bardzo dokładnie wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Rukolę opłucz i starannie odsącz z nadmiaru wody. Pomidory umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Rukolę, pomidory i posiekany szczypiorek dodaj do miski z serem i delikatnie wymieszaj. Tuż przed podaniem serek z warzywami posyp poppingiem amarantusowym.

*twaróg mielony taki jak na sernik

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pawlito 25.06.2014 09:08
fantastycznie się reprezentuje
Alex_M 08.01.2014 12:35
świetne śniadanie :)
Wacław 21.10.2013 22:20
pyszna propozycja na sniadanie
ankaryba 22.05.2013 08:16
pyszne śniadanko :-)
caralajna 17.12.2012 07:04
chętnie bym zjadła na śniadanie
pacpaw 11.10.2012 21:45
ekstra ten twarożek wyszedł
alaaa 10.10.2012 19:35
samo zdrowie,jak kolorowo
Rafał10 06.10.2012 09:21
wspaniały pomysł :) INSPIRUJESZ :)
Grazyna0211 09.09.2012 18:00
świetny pomysł
anemon 14.08.2012 23:20
Podobny jest do preparowanego ryżu, tylko są to bardzo drobniutkie kuleczki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat