Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarogowe placuszki z cynamonem i borówkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

twaróg półtłusty 125 g
budyń waniliowy 40 g
cukier waniliowy 16 g
mleko 1/4 szklanki
jajko 1 szt
cynamon Prymat 1/4 łyżeczki
borówki garść
rodzynki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Twarogowe placuszki z cynamonem i borówkami

Do miski przekładamy pokruszony twaróg. Wsypujemy budyń, cukier waniliowy oraz cynamon. Wlewamy mleko i wbijamy jajko. Wszystko miksujemy na gładką masę. Musi mieć konsystencję podobną do ciasta naleśnikowego. Wsypujemy rodzynki oraz borówki, mieszamy łyżką. Smażymy okrągłe placuszki na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju (na jeden placuszek wychodziły około dwie łyżki ciasta). Smażyć możemy również na oleju kokosowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak