Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarogowe placuszki

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
cukier 4 łyżki
budyń waniliowy 2 łyżki
esencja waniliowa 1 łyżeczka
mąka pszenna 3-5 łyżek
olej do smażenia
twaróg 750 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Twarogowe placuszki

Twaróg zmielić w maszynce do mięsa.Dodać do twarogu,jajka,cukier,budyń w proszku,esencję waniliową i zagnieść.Na koniec dodawać stopniowo mąkę pszenną do uzyskania masy z której możemy formować placuszki.Ilość mąki jest zależna tego jak mokry mamy twaróg.Dłonie moczymy w zimnej wodzie,formujemy placki ,obtaczamy w mące.Strzepujemy nadmiar mąki i smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złoto.Przekładamy na ręcznik papierowy do odsączenia z nadmiaru oleju.Podajemy z cukrem pudrem ,dżemem itp. Ja podałam z żurawiną staropolską.Placuszki lepiej smakują przestudzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rutynka 03.07.2013 16:27
proste i smaczne
Grażyna13 02.07.2013 20:11
Co za pyszności :)
Ewa104 29.06.2013 21:36
Superaśne placuszki.
cooleczka 29.06.2013 12:48
wyglądają kusząco
gosia1988 28.06.2013 17:42
pięknie podane i na pewno smaczne
IwonaDD 28.06.2013 17:18
piękne i jak równo upudrowane :)
Marta11 28.06.2013 16:01
bardzo fajny przepis
Kuchenka 28.06.2013 15:56
pewnie smaczne, bo ładnie wyglądają
lara 28.06.2013 15:27
bardzo dobre, polecam każdemu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak