Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarogowe mini pączki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

twaróg 500 gram
śmietana 18 proc 2 łyżki
jajko 4 sztuki
cukier 220 gram
cukier waniliowy
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mąka pszenna 500 gram
sól 1 szczypta

Dodatkowo

cukier puder
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Twarogowe mini pączki


Jajka ubić z cukrami, dodać pokruszony twaróg i śmietanę. Zmiksować blenderem na gładką masę.
Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Zagnieść gładkie, ale lepkie ciasto. Jeżeli twaróg był zbyt suchy, można dodać odrobinę więcej śmietany.
Zwilżyć dłonie wodą lub olejem i formować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego, od razu wrzucać na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na zloty kolor. Zimne posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 07.03.2016 10:15
jakie pyszne pączusie
Wacław 07.03.2016 09:36
pyszne pączusie :-)
Marta1986 06.03.2016 20:14
apetycznie wygladają
iziona 06.03.2016 18:35
Cały karnawał się za nie zabierałam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak