Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Turecka zupa-krem z kukurydzy

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
kukurydza w puszce 1 puszka
masło 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżeczka
wrzątek 3 szklanki
ziemniaki 1 duża szt
Pieprz czarny mielony Prymat
Sól ziołowa jodowana Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Turecka zupa-krem z kukurydzy

Kroki postępowania

1
Pokroić cebulę w kostkę, wrzucić na rozgrzaną oliwę oraz masło i smażyć, aż sie zeszkli. Wsypać mąkę, wymieszać i smażyć przez chwilę.
Krok 1 - Turecka zupa-krem z kukurydzy foto
2
Przełożyć zawartość patelni do garnka. Dodać kukurydzę odsączoną z zalewy.
Krok 2 - Turecka zupa-krem z kukurydzy foto
3
Ziemniaka obrać, pokroić w kostkę i dodać do reszty składników.
Krok 3 - Turecka zupa-krem z kukurydzy foto
4
Wlać wrzątek i gotować pod przykryciem przez około 25 minut.
Krok 4 - Turecka zupa-krem z kukurydzy foto
5
Dodać przyprawy i gotować jeszcze przez chwilę.
Krok 5 - Turecka zupa-krem z kukurydzy foto
6
Zmiksować zupę na gładki krem za pomocą blendera. Podawać z groszkiem ptysiowym.
Smacznego :)
Krok 6 - Turecka zupa-krem z kukurydzy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KuchniaMagdaLeny 02.01.2017 23:53
Fajna zupka! Musi być smaczna :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak