Tuńczyk z makaronem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk kawałki w oleju

    100 g
  • makaron spagetti

    250 g
  • PUSZKA POMIDORÓW

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki:
- 100g tuńczyka w oleju
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 puszka pomidorów
- 1 łyżeczka cukru
- pieprz, sól
- 2 łyżki świeżej lub mrożonej natki pietruszki
- 250 g spaghetti

Wykonanie:
Makaron ugotować.
Cebulę razem z czosnkiem obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać Olej, dodać cebulę i zeszklić. Dodać tuńczyka oraz zmiksowane pomidory z puszki. Całość podgrzewać aż sos zgęstnieje. Dodać wszystkie przyprawy. Na koniec, do sosu dodać natkę pietruszki w chwilę podgotować. Na talerze wyłożyć makaron i polać sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Angelika10 07.03.2014 22:27
pyszny obiadek
Krystyna32 05.03.2014 12:37
pyszne danie
olkaaa 05.03.2014 12:36
bardzo fajny
Malgorzata549 16.02.2014 19:00
pyszny pomysł :)
Dorian 07.02.2014 08:10
pyszny obiadek
Janina 02.02.2014 11:50
Smaczne danie;)
patryska76 02.02.2014 09:50
Smaczny obiadek ;-)
krokus 02.02.2014 09:00
Robiłam jest smaczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat