Gołąbki z tuńczykiem

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
5+

Dobrze widzicie i jak skosztujecie będziecie chcieli więcej. Eksperyment powodzeniem zakończył się!

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • kapusta

    1 główka
  • ryż

    1.5 szklanki
  • tuńczyk kawałki w oleju

    250 gramów
  • kukurydza

    1 puszka
  • natka pietruszki

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę sparzamy. Liście odkładamy, studzimy, usuwamy zgrubiałe części.

Ryż gotujemy 10 minut w osolonym wrzątku. Odcedzamy, mieszamy z tuńczykiem z zalewą, posiekaną natką i kukurydzą.

Wszystko mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

W liście zawijamy farsz, podlewamy bulionem, zapiekamy 90 minut w 180°C.

Podajemy z ulubionym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat