Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z tuńczykiem

5.0
(16)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Dobrze widzicie i jak skosztujecie będziecie chcieli więcej. Eksperyment powodzeniem zakończył się!

Składniki:

Składniki:

kapusta 1 główka
ryż 1.5 szklanki
tuńczyk kawałki w oleju 250 gramów
kukurydza 1 puszka
natka pietruszki 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z tuńczykiem

Kapustę sparzamy. Liście odkładamy, studzimy, usuwamy zgrubiałe części.

Ryż gotujemy 10 minut w osolonym wrzątku. Odcedzamy, mieszamy z tuńczykiem z zalewą, posiekaną natką i kukurydzą.

Wszystko mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

W liście zawijamy farsz, podlewamy bulionem, zapiekamy 90 minut w 180°C.

Podajemy z ulubionym sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak