Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
kapusta
1 główka -
ryż
1.5 szklanki -
tuńczyk kawałki w oleju
250 gramów -
kukurydza
1 puszka -
natka pietruszki
1 pęczek
Przepis i sposób przygotowania Gołąbki z tuńczykiem
Kapustę sparzamy. Liście odkładamy, studzimy, usuwamy zgrubiałe części.
Ryż gotujemy 10 minut w osolonym wrzątku. Odcedzamy, mieszamy z tuńczykiem z zalewą, posiekaną natką i kukurydzą.
Wszystko mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
W liście zawijamy farsz, podlewamy bulionem, zapiekamy 90 minut w 180°C.
Podajemy z ulubionym sosem.
Komentarze (0)