Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tulumba

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 25 dg
jaja 4 sztuki
masło 80 g
woda 450 ml
cukier 20 dg
sok z cytryny 20 ml
olej do smażenia 300 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Tulumba

Wodę (250 ml) zagotować z masłem. Dodać mąkę i gotować parę minut. Wystudzić, dodać jajka i dokładnie wymieszać. Olej rozgrzać na patelni i wyciskać na niego szprycerem cukierniczym z zębatą końcówką rureczki o długości 2 - 3 cm. Smażyć je z obu stron na złoty kolor.
SYROP: Z pozostałej wody, cukru oraz soku z cytryny przygotować syrop. Maczać w nim przez 10 - 15 minut rureczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak