Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TRUSKAWKOWY MUS

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

TRUSKAWKI MROŻONE 1 opakowanie
śmietana kremowa 30% lub 36% 250 ml
cukier puder do smaku
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: TRUSKAWKOWY MUS

Truskawki rozmrażamy i miksujemy na gładką masę.
Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki wody.
Śmietanę ubijamy na sztywno.
Wszystkie składniki łączymy delikatnie i przekładamy do pucharków.
Krem ten używam jako krem do tortów i ciast.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 30.08.2013 14:40
Pyszny deser
Bernadeta1 03.06.2013 10:04
bardzo smaczny
barbara11561 03.05.2013 22:27
pyszny deser
Katarzyna59 02.05.2013 14:31
rewelacyjny
ewelinapac 03.02.2013 13:12
rewelacja
Mira85 03.02.2013 12:58
wyglada smakowicie
Adrian3 03.02.2013 12:24
super
MagdaXXX 03.02.2013 11:46
nadaje się jako samodzielny deser jak również do przekładania tortów i ciast
MagdaXXX 03.02.2013 11:45
rewelacyjny krem truskawkowy polecam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak