Truskawkowy deser – błyskawiczny.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtka

    2 szt
  • cukier

    3 łyżki
  • śmietana kremowa 30% lub 36%

    100 ml
  • truskawki świeże

    50 dag
  • rodzynki

    5 dag
  • serek mascarpone

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka ubić z cukrem, dodać do ubitych żółtek po trochu serek maskarpone cały czas mieszając, a następnie wymieszać z ubitą śmietana. Rodzynki osączyć na sitku.
Wszystko wymieszać z truskawkami i rodzynkami. Kilka truskawek pozostawić do dekoracji.
PS. Rodzynki namoczyć w rumie.Mogą być inne owoce np. maliny, porzeczka, jagody, może być mix owoców.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat