Truskawkowy deser – błyskawiczny.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółtko jajek

    2 szt
  • cukier

    3 łyżki
  • śmietana kremowa 30% lub 36%

    100 ml
  • truskawki świeże

    50 dag
  • rodzynki

    5 dag
  • serek mascarpone

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka ubić z cukrem, dodać do ubitych żółtek po trochu serek maskarpone cały czas mieszając, a następnie wymieszać z ubitą śmietana. Rodzynki osączyć na sitku.
Wszystko wymieszać z truskawkami i rodzynkami. Kilka truskawek pozostawić do dekoracji.
PS. Rodzynki namoczyć w rumie.Mogą być inne owoce np. maliny, porzeczka, jagody, może być mix owoców.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat