Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowo-waniliowe ptasie mleczko w białej czekoladzie

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko skondensowane niesłodzone 200 ml
galaretka truskawkowa 1 opakowanie
wrzątek 100 ml
laska wanilii 1/2 sztuki
biała czekolada 150 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowo-waniliowe ptasie mleczko w białej czekoladzie

Galaretkę rozpuszczamy dokładnie w 100 ml wrzątku. Odstawiamy, by przestygła.

Mleko skondensowane ubijamy mikserem, do czasu, aż dobrze się napuszy. Dodajemy do niego ziarenka wydrążone z laski wanilii i cały czas ubijając wlewamy po trochu chłodną galaretkę.

Gotową masę wylewamy do silikonowej formy (u mnie forma do tarty o średnicy 21 cm) i wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.

Po tym czasie stężoną masę kroimy w dowolnej wielkości kostki i obtaczamy je w rozpuszczonej w kąpieli wodnej czekoladzie.

Gotowe odkładamy na papier do pieczenia i ponownie wstawiamy do lodówki, aby czekolada zastygła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 26.04.2016 20:20
super przepis
Renataj 26.04.2016 19:54
Ciekawy pomysł wart wypróbowania.
misia123410 26.04.2016 13:59
ale bym sobie zjadła
Grazyna0211 26.04.2016 10:55
pyszny deser
Madzai 26.04.2016 10:24
Chętnie bym zjadła :)
dodi 26.04.2016 10:12
ale apetycznie wygląda
Krystyna32 26.04.2016 09:07
pyszności :)
tobi1989 26.04.2016 08:43
Super pomysł :)
benka 26.04.2016 07:50
Świetny pomysł :)
Maridka19 26.04.2016 07:40
Ale to musi być pyszne :)
IZABELA29 26.04.2016 07:32
Fajne nigdy nie robilam
Róża1 25.04.2016 22:54
Jestem pod wrażeniem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak