Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowo-porzeczkowy sos

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 1/2 kg
czerwona porzeczka 1/2 kg
biała czekolada 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowo-porzeczkowy sos

Truskawki umyć i oczyścić, następnie pokroić na mniejsze kawałeczki, porzeczki bez ogonków i truskawki przełożyć do garnka i zagotować po czym jeszcze gotować około 5 minut.
Porzeczki maja się prawie rozgotować, a truskawki zostać w mniejszych lub większych kawałkach.
Do rozgotowanych owoców dodać połamaną czekoladę i mieszać do momentu rozpuszczenia, ewentualnie dosłodzić do smaku cukrem choć mi taka lekka kwaskowość odpowiada.
Gorący sos przelać do wyparzonych, małych słoiczków i odstawić do wystudzenia. Sos przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka_B 29.07.2013 22:41
Fantastyczny sos!! Dobrze mieć taki pod ręką :)
kasienka23 27.07.2013 11:04
smaczny sos, też taki robię jest wspaniały do lodów!
mufinka79 27.07.2013 11:01
Super sosik do lodów i deserów, a dodatek czekolady jest super :)
idealme 27.07.2013 09:00
wygląda rewelacyjnie :)
Konczi 27.07.2013 08:58
super, ta czekolada w sosiku jest extra
Mniam 27.07.2013 08:45
Ciekawy dodatek białej czekolady.
Olga_SK 27.07.2013 08:39
Fajny pomysł :)
Agnieszka-87-25 27.07.2013 08:25
super sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak