Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

truskawkowe serca w kokosie

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawka mus 1 szklanka
białko 3 szt
biała czekolada 100 gr
wiórki kokosowe
galaretka truskawkowa 2 op
cukier puder 1/3 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: truskawkowe serca w kokosie

wiórki uprażyć na suchej patelni
czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej
galaretki rozpuścić w 1 szklance wody
do musu truskawkowego dodać cukier puder i zimną galaretkę wymieszać
do zimnej czekolady dodać mus wymieszać
białka ubić na sztywno dodać do masy delikatnie mieszając .
masę przelać do naczynia schłodzić około 3 godz,
wycinać foremką w kształcie serca, obtoczyć w wiórkach kokosowych .SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edith85 12.03.2015 09:51
smaczny deserek
irenka 11.03.2015 19:50
pyszny deser
DorotaZ 11.03.2015 19:38
Smakowicie wyglądają:)
marenka 11.03.2015 18:52
Wygląda apetycznie:-)
Barbara777 11.03.2015 18:38
Smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak