Truskawkowe ptysie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • margaryna

    1 kostka
  • mleko

    250 ml
  • woda

    1,5 szklanki
  • krem do tortów truskawkowy

    1 opakowanie
  • jajka

    5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlać wodę i wrzucić 200 gram margaryny,zagotować.Następnie dodać 2 szklanki mąki i energicznie mieszać.Zdjąć garnek z ognia i ciasto ostudzić.Ostudzone ciasto zmiksować z 5 jajkami.Ciasto nakładać małymi porcjami na wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką blachę.Piec do 30 minut w 220 stopniach.
Krem do tortów zmiksować z 250 ml mleka i 50 gramami margaryny.
Wystudzone ptysie przekroić i nałożyć do ich środka gotowy krem do tortów.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
janek64 28.05.2012 14:15
Smakowicie wyglądają :)
Marzena34 12.03.2012 19:41
wspaniałości
Marzena34 12.03.2012 19:41
wspaniałości
monika154 05.05.2011 06:59
palce lizać
Olaa 23.04.2011 11:29
pyszne
anemon 15.04.2011 08:22
Ładne ptysie Ci wyszły.
Gosia40 12.04.2011 10:26
Pyszności:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat