Truskawki w szampanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szampan

    200 ml
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżeczki
  • truskawki

    200-300 g
  • skórka z cytryny

  • bita śmietana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żelatynę wsypać do małego pojemnika zalać wodą i odstawić do napęcznienia. W garnku podgrzać wodę i umieścić w niej pojemnik z żelatyną, rozpuścić zawartość i przestudzić.
Odmierzyć szampana. 1 łyżkę szampana wymieszać z rozpuszczoną żelatyną, dodać kolejną łyżkę szampana i dobrze rozprowadzić. Tak przygotowaną żelatynę wymieszać z resztą szampana.
Truskawki przełożyć do pucharków. Posypać startą skórką z cytryny. Zalać galaretką, odstawić do stężenia. Serwować z rozetką bitej śmietany.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
VioletoweKucharzenie 09.12.2015 19:23
rewelacyjny deserek!
kasienka23 09.12.2015 18:07
smaczny deserek z procentami :)
Malinka 09.12.2015 10:11
Super propozycja! To dopiero musi smakować!!!
Ola1984 09.12.2015 07:18
Super pomysł na deser dla dorosłych. Świetna propozycja na Sylwestra.
Renataj 08.12.2015 23:56
Fajny pomysł:)
joannaa24 08.12.2015 22:25
Pyszne połączenie
Jadwiga/Jaga85 08.12.2015 22:01
REWELACJA!!!
JulkaTomeczek 08.12.2015 22:01
Pysznie wygląda
ada.la 08.12.2015 21:54
super deserek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat