Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawki w soku własnym - przetwory

4.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki świeże 3 kg
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawki w soku własnym - przetwory

Truskawki oczyścić, usunąć szypułki. Wyłożyć na miskę, posypać cukrem, odstawić na kilka godzin, aż puszczą sok. Wkładać truskawki do słoików (ciasno), wlać sok, który puściły w misce. Zakręcić. Pasteryzować 20 minut od momentu zagotowania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 28.10.2013 07:30
Takie naturalne najlepsze :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak