Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truflowe babeczki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 300 g
cukier brązowy 4 łyżka
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 2
mleko 125 ml
masa krówkowa o smaku trufli z
olej 125 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Truflowe babeczki

Kroki postępowania

1
Piekarnik nastawić na 175 stopni i rozgrzać. Przygotować dwie miski. Do jednej wbić jajka, wlać mleko i olej i wymieszać. Do drugiej miski wsypać mąkę, cukier i proszek do pieczenia i wymieszać. Do suchych składników wlać płynne i widelcem wymieszać.
Krok 1 - Truflowe babeczki foto
2
Formę na muffinki ( moja miała 12 otworów ) wyłożyć papilotkami. Na dno włożyć ciasto do wysokości około połowy papilotki. Następnie nałożyć po około jednej łyżeczce masy krówkowej o smaku trufli z alkoholem.
Krok 2 - Truflowe babeczki foto
3
Potem resztą ciasta nakładać na masę krówkową. Blaszkę z ciastem wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 30 minut.
Krok 3 - Truflowe babeczki foto
4
Po upieczeniu wyjąć babeczki z blachy i wystudzić.
Krok 4 - Truflowe babeczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 09.09.2012 20:18
pycha
maciek7 09.09.2012 20:17
pycha
Mati3 09.09.2012 19:13
super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak