Trufle czekoladowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    100 g
  • cukier puder

    2/3 szklanki
  • herbatniki

    100 g
  • kakao

    2 lyzki
  • rum

    3 lyzki
  • słupki migałów

    2 lyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski wkładamy miękkie masło, cukier puder i kakao. Mikserem na wolnych obrotach lub ręcznie zagniatamy masę. Herbatniki wkładamy do woreczka i rozbijamy je tłuczkiem lub młotkiem. Pokruszone herbatniki dodajemy do masy. Następnie dodajemy migdały oraz rum. Jeśli mieliśmy bardzo miękkie masło, możemy masę troszkę schłodzić, ale nie za dużo, żeby masło nam nie stwardniało. Z masy lepimy kuleczki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy je w kakao. Takie kuleczki chłodzimy w lodówce, tak by masło nam stwardniało :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aginaa 17.12.2014 17:40
polecam wszystkim

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat