Trufelki orzechowo-krówkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • herbatniki

    250 g
  • wiórki kokosowe

    50 g
  • aromat waniliowy

  • orzechy włoskie

    100 g
  • kajmak

    400 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Herbatniki rozkruszamy przy użyciu rozdrabniacza, podobnie postępujemy z orzechami. Jeśli nie mamy rozdrabniacza, wkładamy ciastka do woreczka foliowego i miażdżymy młoteczkiem drewnianym, orzechy drobno kroimy i również miażdżymy. Mieszamy orzechy z ciastkami, dodajemy masę krówkową, aromat i ucieramy łyżką do połączenia się składników. Do niewielkiego naczynia wsypujemy wiórki, łyżeczką kładziemy powstałą masę na wiórki, posypujemy nimi , bierzemy ro ręki, tworzymy kuleczkę i znowu obtaczamy w wiórkach. Układamy trufelki obok siebie i wstawiamy na godzinę do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 02.02.2017 15:17
ładnie się prezentują
Katarzyna/kate1980 01.12.2013 18:06
przepysznie wyglądają
Alex_M 05.09.2013 14:02
przepyszne!
Janina 10.08.2013 14:48
Pyszne, uwielbiam takie smakołyki;)
anemon 07.08.2013 20:40
Wyglądają jak z najlepszej manufaktury.
gosia56 05.08.2013 08:53
napewno pyszne trufelki
caralajna 26.07.2013 07:33
uwielbiam takie kulki
Halina14 05.07.2013 08:28
lubię takie
kasienka23 29.06.2013 10:40
uwielbiam takie!
msmors 28.06.2013 22:56
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat