Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trufelki orzechowo-krówkowe

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 250 g
wiórki kokosowe 50 g
aromat waniliowy
orzechy włoskie 100 g
kajmak 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Trufelki orzechowo-krówkowe

Herbatniki rozkruszamy przy użyciu rozdrabniacza, podobnie postępujemy z orzechami. Jeśli nie mamy rozdrabniacza, wkładamy ciastka do woreczka foliowego i miażdżymy młoteczkiem drewnianym, orzechy drobno kroimy i również miażdżymy. Mieszamy orzechy z ciastkami, dodajemy masę krówkową, aromat i ucieramy łyżką do połączenia się składników. Do niewielkiego naczynia wsypujemy wiórki, łyżeczką kładziemy powstałą masę na wiórki, posypujemy nimi , bierzemy ro ręki, tworzymy kuleczkę i znowu obtaczamy w wiórkach. Układamy trufelki obok siebie i wstawiamy na godzinę do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 02.02.2017 15:17
ładnie się prezentują
Katarzyna/kate1980 01.12.2013 18:06
przepysznie wyglądają
Alex_M 05.09.2013 14:02
przepyszne!
Janina 10.08.2013 14:48
Pyszne, uwielbiam takie smakołyki;)
anemon 07.08.2013 20:40
Wyglądają jak z najlepszej manufaktury.
gosia56 05.08.2013 08:53
napewno pyszne trufelki
caralajna 26.07.2013 07:33
uwielbiam takie kulki
Halina14 05.07.2013 08:28
lubię takie
kasienka23 29.06.2013 10:40
uwielbiam takie!
msmors 28.06.2013 22:56
mniam mniam
joanna30 28.06.2013 22:06
Uwielbiam takie, mniam :)
Megg 28.06.2013 21:57
wyglądają wspaniale i na pewno też tak smakują :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak