Trufelki orzechowe

Trufelki orzechowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • orzechy włoskie

    0,5 szkl
  • mleczko w proszku

    1 szkl
  • cukier puder

    1/3 szkl
  • masło

    6 łyżek
  • płatki kukurydziane

    1/2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać łyżeczkę masła. Wsypać orzechy. Smażyć aż się zarumienią. Wystudzić. Płatki drobno pokruszyć. Zimne orzechy zmiksować z masłem i cukrem pudrem. Zagnieść ciasto, dodając płatki i mleko w proszku. Z masy kształtować kulki. Schłodzić w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Alex_M 14.01.2013 12:28
super!
Kuchareczka2 03.10.2012 10:29
fajny deser
Juleczka20 04.07.2012 07:11
pyszniutkie
bursztynek 04.06.2012 00:32
mniam, zapowiadają się smakowicie
Mariusz10 01.06.2012 22:47
fajne
Piotr-21 28.04.2012 21:35
smaczne
Iwusia 26.04.2012 22:59
superowe
daria899 31.01.2012 19:03
smaczne
Maniek2 22.01.2012 08:38
muszę zrobić takie:)
ewaa 23.12.2011 22:32
Uwielbiam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat