Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trucchetti z orzechowym pesto

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser ricotta 100 gram
trucchetti 200 gram
pomidor 1 sztuka
orzechy nerkowca 10 gram
bazylia 5 listków
olej słonecznikowy 2 do smaku
orzechy włoskie 10 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Trucchetti z orzechowym pesto

Pomidory umyć, obrać ze skórki, wrzucić do blendera wraz z bazylią orzechami, serem ricotta. Zmiksować i powoli po kropelce dodawać oleju aż do uzyskania gęstego sosu. Makaron trucchetti ugotować, podawać razem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 22.02.2014 10:15
z ochotą bym jadła
Ada-Gaba 17.02.2014 13:06
pyszne danie
cooleczka 21.11.2013 22:04
fajna propozycja
Pietruszka 31.08.2013 21:53
fajny przepis
kasiek 06.08.2013 21:59
super się prezentuje
jozefinach 08.07.2013 22:06
Nigdy nie jadłam trucchetti, ciekawa jestem jak smakuje.
Bernadeta1 03.07.2013 23:53
ciekawa przekąska
kasienka23 27.06.2013 06:56
fajne, świetna przekąska!
kasiek 26.06.2013 21:43
super pomysł a jak ładnie wyglądają
klaudusia198888 26.06.2013 21:41
uwielbiam pesto
angelika14 26.06.2013 21:38
ciekawe, nie znałam takiej przekąski ale widzę, że warta jest wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak