Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trójsmakowa pasiasta kaszka

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 3,2% 3 szklanki
cukier waniliowy 64 g
kasza manna 7 łyżek
biała czekolada 1/2 tabliczki
kawa rozpuszczalna 1 łyżeczka
Syrop: 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Trójsmakowa pasiasta kaszka

Kroki postępowania

1
* Użyłam 1/4 szklanki syropu miętowego.
Mleko zagotować z cukrem waniliowym. Do gotującego się mleka powoli wsypywać kaszę i cały czas mieszać. Kaszę gotować na małym ogniu ok. 3 minuty, nie przerywając mieszania.
Krok 1 - Trójsmakowa pasiasta kaszka foto
2
Ugotowaną kaszę podzielić na trzy mniej więcej równe części. Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, dodać do jednej części kaszy, wymieszać, żeby wszystko się połączyło.
Krok 2 - Trójsmakowa pasiasta kaszka foto
3
Do drugiej części kaszy dodać kawę, wymieszać.
Krok 3 - Trójsmakowa pasiasta kaszka foto
4
Do trzeciej części wlać syrop miętowy, dokładnie wymieszać.
Krok 4 - Trójsmakowa pasiasta kaszka foto
5
Do 4 szklanek kłaść na przemian po 1 łyżce z każdej części kaszy. Dowolnie udekorować. Podawać od razu po przygotowaniu.
Krok 5 - Trójsmakowa pasiasta kaszka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 22.04.2014 15:37
fajne kolory
Ania84 22.04.2014 14:13
świetne połączenie smaków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak