trójciki orzechowe

trójciki orzechowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    250 g
  • czekolada

    300 g
  • cukier kryształ

    400 g
  • jajko

    4
  • cukier wanilinowy

    100 g
  • mąka pszenna

    250 g
  • proszek do pieczenia

    3 łyżeczki
  • bakalie

    200 g
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania trójciki orzechowe

Czekoladę posiekać, połączyć z miękką margaryną, wymieszać, ostudzić. Balkalie posiekać. Cukier, cukier waniliowy i jajka dodać do masy, utrzeć. Makę przesiać z proszkiem, wymieszać z bakaliami, połączyć z masą. Blachę wyłożyc pergaminem, rozłożyc ciasto. piec 35-40 min, w temp. 175 stopni. Wyjąc, ostudzić, pokroić. Oblać polewą orzechową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat