Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
twaróg
1 kg tłusty -
masło
170g (50g do spodu+120 do sernika) -
cukier
250 g -
jajko
8 szt -
śmietanka
150 ml 30% lub 36% -
mąka ziemniaczana
2 łyżki czubate -
wanilia
1/4 laski -
rodzynki
150 g -
skórka z pomarańczy lub limonki
-
pomarańcze ekologiczne
1-2 szt -
Biszkopty
200 g zmielone
Przepis i sposób przygotowania Tradycyjny sernik z rodzynkami
Kroki postępowania
2.Formę (o średnicy ok.26 cm) wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Herbatniki zmiksować blenderem połączyć z 50 g roztopionego masła, wyłożyć do formy, uformować równomierny spód i zapiec w piekarnikiu 5 minut.
Smacznego!
Komentarze (20)
Załaduj więcej komentarzy (10)