tradycyjny piernik

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

    45 dkg
  • miód

    2 szkl
  • jajka

    4 szt
  • mąka

    1 kg
  • masło

    1 kostka
  • kakao

    3 łyż
  • mleko

    400 ml
  • proszek do pieczenia

    2 łyzeczki
  • czekolada

    1,2 tabliczki
  • Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat

    4 łyż
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

miód i masło stopić i zarumienic z cukrem. Wymieszać z przyprawami i mąką. W rondlu podgrzać mleko i wlać do mąki. Dodać kakao i utrzeć. Odstawić na noc. Następnego dnia dodać jajka oraz proszek. wymieszać. Ciasto włożyć do brytfanki i upiec 1 godz w temp 160 C

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 01.01.2013 19:08
przekładam masą grysikową
gacopierz23 02.12.2012 13:15
taki najlepszy
rutynka 02.01.2012 09:21
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat