Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
miód
-
mąka pszenna
-
jajko
Przepis i sposób przygotowania Tradycyjny miodownik
Kroki postępowania
250 g margaryny
1/2 szklanki miodu
5 jajek
3,5 szklanki mąki pszennej
2 łyżeczki sody oczyszczonej
Krem:
3 szklanki mleka
0,75 szklanki cukru
7 łyżek kaszy manny
350 g margaryny
Mleko gotujemy z cukrem ,dosypujemy kaszę i mieszając czekamy aż masa zgęstnieje. Studzimy. Margarynę ucieramy i porcjami dodajemy kasze . Miksujemy mikserem by nie było grudek.
Komentarze (26)
Załaduj więcej komentarzy (16)