Tradycyjny karp na cebulowych talarkach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1 szt
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • mąka

    do smaku
  • olej do smażenia

  • cebula

    2 średnie
  • kapusta czerwona

    1 liść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przeprowadzamy obróbkę wstępna karpia. Dokładnie go płuczemy, a następnie kroimy na dzwonka.
Przyprawiamy go solą i pieprzem i odstawiamy na około 2 godziny.
Po upływie tego czasu obtaczamy go w mące.
Smażymy go z obu stron na złoty kolor przez około 10 minut.
W tym samym czasie obieramy cebulę i kroimy ją na talarki.
Dodajemy cebulę do smażonego karpia i całość dusimy pod przykryciem przez około 20 minut, uważając na to aby cebulowe talarki nie rozpadły się.

Cebulę wykładamy na talerz, a na tych talarkach układamy rybę.
Talerz ozdabiamy porem i ugotowaną marchewką oraz pokrojonym liściem czerwonej kapusty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 30.04.2014 22:13
bardzo smaczna rybka
Smaczna_B 30.12.2013 17:56
apetyczna rybka
Ania84 27.12.2013 15:53
apetyczna rybka
Katarzyna54 27.12.2013 14:13
taki smażony jest najlepszy
Rycerz 27.12.2013 12:57
Ładnie podany na zdjęciu.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat