Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjne placki ziemniaczane

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
cebula 1 szt
jajko 1 szt
sól
pieprz
mąka 2 łyzki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjne placki ziemniaczane

Kroki postępowania

1
Ziemniaki oraz cebule obieramy, o czym dokładnie myjemy. Następnie ścieramy na tarce o małych oczkach lub w robocie kuchennym.
Krok 1 - Tradycyjne placki ziemniaczane foto
2
Do masy dodajemy jajko i makę. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku sola i pieprzem.
Krok 2 - Tradycyjne placki ziemniaczane foto
3
Następnie smażymy na rozgrzanym oleju placki dowolnej wielkości z obu stron.
Krok 3 - Tradycyjne placki ziemniaczane foto
4
Podajemy z ulubionym dodatkiem.
Krok 4 - Tradycyjne placki ziemniaczane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 10.03.2013 10:36
uwielbiam placki!!
07.03.2013 22:13
Pyszne! Na pewno przyrządzę
nogawkuchni 07.03.2013 22:04
Smakowite, apetyczne, przyjemnie rumiane, wysmażone, świetne placki,bardzo lubię placki ziemniaczane, mogę się nimi zajadać bez żadnych dodatków, bo same w sobie mają wyjątkowy, unikatowy i genialny smak, pysznie Ci wyszły.
Katarzyna54 07.03.2013 21:14
pieknie wykonane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak