Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjne jajka w majonezie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 szt
majonez 3 łyzki
szczypiorek
sałata 3 liście
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjne jajka w majonezie

Jajka gotujemy na twardo. Sałatę myjemy i rozkładamy na talerzu. Jajka kroimy na połówki i ukłądamy na sałacie, żółtkami do góry. Szpryce do dekorowania ciastek napełniam majonezem i wyciskam troszkę na każde jajko. Tak majonez jest nakładamy estetyczniej. Szczypiorek drobno siekamy i posypujemy nim całość. Całość po wierzchu posypujemy świezo zmielonym pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danost 02.04.2013 10:55
Niezastąpione na każdej imprezce

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak