Tradycyjna sałatka jarzynowa z majonezem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    4 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    1/2 szt
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • jajka

    4 szt
  • majonez

    5 łyżek
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę, pietruszkę i seler gotuję do miękkości. Obieram i kroję w drobną kostkę. Groszek konserwowy odsączam na zalewy. Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę. Wszystkie przygotowane składniki sałatki przekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz przyprawy. Dokładnie mieszam. Podaję z pieczywem i wędliną.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat