Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjna pasta z makreli

5.0
(47)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 szt
szczypiorek
sól
pieprz
majonez 2 łyzki
makrela wędzona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjna pasta z makreli

Kroki postępowania

1
Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Krok 1 - Tradycyjna pasta z makreli foto
2
Makrelę obieramy dokładnie z ości i przekładamy do miski. Do makreli dodajemy pokrojone jajka.
Krok 2 - Tradycyjna pasta z makreli foto
3
Szczypiorek myjemy i drobno siekamy, po czym dodajemy do miski z rybą i jajkami.
Krok 3 - Tradycyjna pasta z makreli foto
4
Dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną pastę kładziemy na pieczywo.
Krok 4 - Tradycyjna pasta z makreli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 05.06.2013 09:23
bardzo lubię takie pasty kanapkowe
Poison1988 05.06.2013 05:19
takie pasty domowej roboty to wspaniały dodatek do kanapek :)
Rafał3 04.06.2013 21:45
wyśmienite danie - na pewno spróbuje
Boska_Agatka 04.06.2013 21:43
świetny przepis
Magula 04.06.2013 21:42
ja też robię rzadko ale taka chyba lubię najbardziej
Ewelina47 04.06.2013 21:36
pyszna choć ja rzadko robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak