Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty zapiekane z masłem czosnkowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka 2 sztuk
masło 3 łyżka
czosnek 2 ząbek
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty zapiekane z masłem czosnkowym

Bułki przekroić na połowę, masło włożyć do kubeczka lub miseczki, czosnek obrać, przepuścić przez praskę, wymieszać czosnek z masłem, dodać sól, pieprz i wymieszać na jednolitą masę, przekrojone bułki włożyć do gorącego piekarnika do temp. 150 stopni C na 10-12 minut, wyjąć pieczywo i powstałe masło czosnkowe nakładać na gorące pieczywo i można rozsmarować. Polecam

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 12.08.2013 10:21
bardzo dobre są

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak