Tosty z sercem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczywo tostowe

    2 kromki
  • jajko

    2 małe
  • olej do smażenia

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Tosty z sercem foto
Z tostów wykrawamy serce za pomocą foremki do ciastek. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i układamy tosty.
Krok 2 - Tosty z sercem foto
W wycięte serce wbijamy jajko, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Nadmiar białka odcinamy drewnianą szpatułką.
Krok 3 - Tosty z sercem foto
Następnie tost szybko przekładamy na drugą stronę i znowu smażymy. Podajemy na ciepło z ketchupem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monia 22.01.2014 13:37
Bardzo pomysłowo! :)
Kuchenka 22.01.2014 13:15
proste, ale apetyczne
2milutka 22.01.2014 12:32
fajny pomysł..:)
Romanowka 22.01.2014 11:10
ja wycinam kółka, bardzo lubię takie danie na śniadanie
Noruas 22.01.2014 11:01
super pomysł! też tak robię, ale ja wycinam nożem bo nie mam tkiej fajnej foremki!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat