Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty z sercem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczywo tostowe 2 kromki
jajko 2 małe
olej do smażenia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty z sercem

Kroki postępowania

1
Z tostów wykrawamy serce za pomocą foremki do ciastek. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i układamy tosty.
Krok 1 - Tosty z sercem foto
2
W wycięte serce wbijamy jajko, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Nadmiar białka odcinamy drewnianą szpatułką.
Krok 2 - Tosty z sercem foto
3
Następnie tost szybko przekładamy na drugą stronę i znowu smażymy. Podajemy na ciepło z ketchupem.
Krok 3 - Tosty z sercem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monia 22.01.2014 13:37
Bardzo pomysłowo! :)
Kuchenka 22.01.2014 13:15
proste, ale apetyczne
2milutka 22.01.2014 12:32
fajny pomysł..:)
Romanowka 22.01.2014 11:10
ja wycinam kółka, bardzo lubię takie danie na śniadanie
Noruas 22.01.2014 11:01
super pomysł! też tak robię, ale ja wycinam nożem bo nie mam tkiej fajnej foremki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak