Tosty z jajecznicą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb tostowy

    4 kromki
  • jajko

    3 sztuki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • masło

    2 łyżki
  • olej do smażenia

  • mleko

    3 łyżki
  • ketchup

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Chleb opiec w tosterze. Jajka rozbełtać, wymieszać z mlekiem, solą i pieprzem. Smażyć je na oleju mieszając, aż się zetną. Na każdej opieczonej kromce chleba rozsmarować po 1/2 łyżeczce masła. Na kromkach rozłożyć jajecznicę, polać ketchupem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ONY_za_kare 10.12.2013 13:06
ale smaczny pomysł!
dianix 11.05.2012 21:59
a pomyslec ,ze ja tak nie robiłam nigdy
Weronika_eM 13.08.2011 22:31
smaczne
Małgorzata113 01.08.2011 10:22
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat