Tosty Natalii

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1
  • mleko

    2 łyżki
  • cynamon

  • chleb tostowy

    2 kromki
  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajko roztrzepać z mlekiem i cynamonem (uwaga: cynamon niechętnie łączy się z pozostałymi składnikami, ale tym nie warto się przejmować), a następnie namaczać chleb w powstałej mieszance. Najlepiej, aby chleb był tostowy, ale ja rzadko kiedy mam taki w domu, więc w zastępstwie używam zwykłego pszennego (najlepszy jest lekko czerstwy).
Na rozgrzanym maśle podsmażam kromki z obu stron - będą one miały dość ciemną brązową barwę z powodu cynamonu, radzę jednak uważać, aby ich nie przypalić.
Ja podaję tak zrobione tosty z marmoladą wieloowocową albo z moim ulubionym dżemem malinowym :)
Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eliza135 07.12.2012 08:50
dobre
jolaxa1 28.10.2011 22:08
pycha
bami 28.08.2011 11:20
Interesujące :)
kotlet 09.08.2011 23:06
superowe tosty
Joanna108 17.04.2011 08:02
super - moja córeczka je uwielbia !!!
kate.500 13.04.2011 13:41
ciekawy smak...
Anna210 10.04.2011 14:31
teaz takie robie :)
IZABELA29 10.01.2011 11:51
ciekawie ,,,
jolaxa1 16.12.2010 22:10
pysznie!
lukoszek88 26.11.2010 23:34
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat