Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tosty francuskie z PBJ

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 1 sztuka
mleko 100 ml
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
cynamon 1/2 łyżeczki
chleb tostowy 4 kromki
masło orzechowe 4 łyżeczki
powidła śliwkowe 8 łyżeczki
oliwa do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: tosty francuskie z PBJ

Jajko z cukrem, mlekiem i cynamonem roztrzepujemy. Następnie kromki chleba porządnie maczamy w jajku i kładziemy na rozgrzaną oliwę. Smażymy na rumiano z obu stron. Po usmażeniu tostów odkładamy je na papierowe ręczniki i "osuszamy". Następnie rozsmarowujemy masło orzechowe (po jednej łyżeczce) oraz powidła śliwkowe (po dwie łyżeczki na każdego tosta).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 23.02.2014 09:11
U nas takie tosty najczęściej goszczą na wytrawnie :)
goofy9 22.08.2013 23:17
super przepis
Dorian 04.04.2013 21:11
apetycznie wyglada
SmakChwili 12.12.2012 23:25
mniam..
Sylwia56
Sylwia56 05.12.2012 22:36
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak