Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty czosnkowe z podgrzybkami w 15 min

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

chleb razowy 5 kromek
czosnek3 3 ząbki
sól
podgrzybki 20 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty czosnkowe z podgrzybkami w 15 min

Wspaniała, pyszna i aromatyczna przekąska na ciepło, którą zrobisz w dosłownie 10 minut!

Chleb pokrojony w kromki wkładamy dosłownie na minutę do tostera, by się zagrzał i minimalnie przyrumienił.

Na patelni roztapiamy dużą łyżkę oleju kokosowego, wrzucamy pokrojone w plasterki podgrzybki (surowe) wyciskamy przez praskę 3 ząbki czosnku i smażymy od czasu do czasu merdając na DUŻYM ogniu około 10 minut (aż grzybki się przyrumienią a wyciśnięty czosnek zbrązowieje)

Po usmażeniu nakładamy na podgrzane kromki chleba, doprawiamy solą i delektujemy się tym prostym a zarazem niesamowitym połączeniem świeżych podgrzybków i chrupiącego czosnku usmażonych na oleju kokosowym.

Gorąco polecam tą szybką przekąskę!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MarcinGotuje.pl 02.02.2014 13:27
zapach jest obłędny!
paula99926 30.01.2014 18:56
Bardzo szybko i pomysłowo:)
joanna__s 30.01.2014 14:13
Smaczne to. Już czuję zapach tych grzanek.
usmiech 30.01.2014 10:30
ciekawy przepis
PaniMISIOWA 30.01.2014 10:12
to samo pomyślałam...
noninka77 30.01.2014 10:09
ciekawa propozycja:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak