tosty chrzanowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb

    8 kromek
  • masło

    8 łyżek
  • wędlina

    8 plasterków
  • chrzan świeżo starty

    3 łyżki
  • żółtka

    2 szt
  • sok z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kromki chleba bez skórki rumienimy na patelni.Połowę masła mieszamy z chrzanem i smarujemy nim każdą kromkę na wierzchu kładziemy po plasterku wędliny.Z żółtek i pozostałego masła robimy masę,dodając sok z cytryny i posiekaną natkę pietruszki.Tosty smarujemy masą i zapiekamy 10 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iza15 16.01.2012 18:14
świetne
stokrotka 29.09.2011 21:59
super
Krystyna32 06.07.2011 08:18
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat