Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tost ze śledziem i sosem czosnkowo- koperkowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb tostowy 2 kromki
śledzie w oleju 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
koperek 1 łyzeczka
majonez 4 łyżki
śmietana 4 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Tost ze śledziem i sosem czosnkowo- koperkowym

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy składniki: pokrojonego na mniejsze części śledzia w oleju- ( nadmiar oleju odsączamy ręcznikiem papierowym), 2 kromki chleba tostowego, składniki na sos koperkowo- czosnkowy.
Krok 1 - Tost ze śledziem i sosem czosnkowo- koperkowym foto
2
Sos czosnkowo- koperkowy : łączymy ze sobą przeciśnięty przez praskę czosnek, łyżkę koperku z majonezem i śmietaną. Składniki mieszamy ze sobą. Do tostera wkładamy chleb i pieczemy według uznania.
Krok 2 - Tost ze śledziem i sosem czosnkowo- koperkowym foto
3
Na upieczonych tostach układamy kawałki śledzia i polewamy je sosem czosnkowo- koperkowym.
Krok 3 - Tost ze śledziem i sosem czosnkowo- koperkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak