Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tost z salami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczywa razowego 2 kromki
orzeszków piniowych 1 łyżka
salami 15 dag
pomidorów 2 szt
twarożku 100 g
sól
ocet balsamiczny
rukola
parmezan 2 starty

Przepis i sposób przygotowania na: Tost z salami

Pieczywo zrumienić w tosterze lub piekarniku. Orzeszki piniowe wrzucić na sucha patelnię, zrumienić, ciągle mieszając.
Salami pokroić w kosteczkę. Pomidory drobniutko posiekać. Twarożek utrzeć na gładką masę. Dodać salami, parmezan, pomidory i orzeszki piniowe. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i octem balsamicznym.
Na jednej kromce pieczywa ułożyć liście rukoli i pastę twarogową, przykryć drugą kromką. Tost przekroić po przekątnej. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak