Tost z oczkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb

    2 kromki
  • jajka

    2
  • masło

    1 łyżka
  • sól

    2 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W kromkach chleba wyciąć \"oczka\" szklanką, następnie zarumienić je z jednej strony na mażle, przewrócić na drugą stronę i w dziurki wybić jajka. piec na małym ogniu aż do ścięcia białka. w międzyczasie posolić

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna141 17.04.2011 15:34
pomysłowe
Mysiunia 10.11.2010 16:59
bardzo fajny i pomyslowy przepis:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat