Tortille z pieczonym indykiem w ketchupie z suszonymi pomidorami i mozzarellą

Tortille z pieczonym indykiem w ketchupie z suszonymi pomidorami i mozzarellą

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Tortille są zawsze idealnym rozwiązaniem podczas imprez i spotkań ze znajomymi. Można włożyć do nich co dusza zapragnie, podać w całości, przekrojone na pół lub pokroić w plastry i podać w formie ślimaczków nadzianych na ozdobne wykałaczki z dodatkiem sosu np. czosnkowego.

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Wypełnienie:

  • filet z indyka

    500 gramów
  • sól morska - MŁYNEK Prymat

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny- MŁYNEK

    1 łyżeczka
  • słodka papryka Prymat

    1 łyżeczka
  • papryka ostra Prymat

    0.5 łyżeczki
  • ketchup pikantny

    150 mililitry
  • tortilla pszenna

    4 sztuki
  • mozzarella kulki

    2 sztuki
  • suszone pomidory

    10 sztuk
  • majonez

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tortille:

Krok 1 - Tortille z pieczonym indykiem w ketchupie z suszonymi pomidorami i mozzarellą foto
Indyka pokroić w paski, umieścić w naczyniu żaroodpornym.
Oprószyć solą, pierzem, słodką i ostrą papryką.
Krok 2 - Tortille z pieczonym indykiem w ketchupie z suszonymi pomidorami i mozzarellą foto
Wlać ketchup, dokładnie wymieszać.
Piec 30-35 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
Krok 3 - Tortille z pieczonym indykiem w ketchupie z suszonymi pomidorami i mozzarellą foto
Mozzarellę odsączyć z zalewy, pokroić w plastry.
Suszone pomidory pokroić na mniejsze kawałki
Każdą tortillę posmarować majonezem, ułożyć plastry mozzarelli, kawałki indyka i pomidora.
Krok 4 - Tortille z pieczonym indykiem w ketchupie z suszonymi pomidorami i mozzarellą foto
Zwijać placki najpierw dwa boki do środka a następnie w rulon.
Podawać na zimno pokrojone w plastry lub na ciepło podpieczone w piekarniku lub na grillu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat