Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tortille z indykiem, pomidorami i mozzarellą

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Tortille z indykiem, pomidorami i mozzarellą -  świetne na imprezę, szybką kolację. W tym przepisie wypełnione mięsem z indyka, warzywami i serem mozzarella. 

Składniki:

Nadzienie:

filet z indyka 500 gramów
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat 1 opakowanie
tortilla pszenna 4 sztuki
mozzarella kulki 2 sztuki
suszone pomidory 10 sztuk
majonez 4 łyżki
jogurt grecki 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
olej 3 łyżki
pomidorki kilka sztuk
sałata kilka liści
ogórki kiszone 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Tortille z indykiem, pomidorami i mozzarellą

1. Mięso indyka pokroić w paski,

2. Wymieszać olej z przyprawą do indyka.

3. Marynatę dodać do mięsa i odstaw w chłodne miejsce na min. pół godziny.

4. Mozzarellę pokroić w plasterki.

5. Pomidorki pokroić na pół, ogórki kiszone w plasterki.

6. Zmiażdż czosnek, dodaj do majonezu i jogurtu.

7. Każdą tortillę posmarować sosem. Wyłożyć liście sałaty, pomidorki, ogórki, plastry mozzarelli i kawałki indyka. 

8. Zwijać placki najpierw dwa boki do środka a następnie w rulon.

9. Podawać na zimno pokrojone w plastry lub na ciepło podpieczone w piekarniku lub na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak