Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tortilla z pastą z tuńczyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

tortilla 1 placek
sałata 2 liście
tuńczyk w sosie własnym 1 puszka 80 g
ketchup łagodny 3/4 łyżki
serek śmietankowy 2 czubate łyżki naturalny (kanapkowy)
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tortilla z pastą z tuńczyka

Do miseczki przekładamy tuńczyka wraz z sosem, rozdrabniamy rybę widelcem. Następnie dodajemy 2 czubate łyżki serka śmietankowego i 3/4 łyżki ketchupu, mieszamy dokładnie tworząc gładką pastę. Kremową pastę tuńczykową doprawiamy solą i pieprzem, próbujemy.
Tak przygotowaną pastę z tuńczyka nakładamy na tortillę, zostawiając brzegi wolne. Na pastę układamy 2 liście sałaty.
Następnie rolujemy tortillę i układamy na rozgrzanej suchej patelni. Opiekamy na minimalnym ogniu z obu stron do lekkiego zarumienienia.
Ciepłą tortillę kroimy na pół i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdalenaIC 16.10.2016 22:25
Dziękuję :)
MonikaW 16.10.2016 21:24
super przekąska
Marta1986 16.10.2016 20:48
apetycznie wygląda
Motorek 16.10.2016 20:18
pyszne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak