Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tortilla z cukinią

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

placki do tortilli 1 opakowanie
pierś z kurczaka 2 sztuka
cukinia 1 sztuka
fasola czerwona z puszki 1 puszka
kukurydza w puszce 1 puszka
papryka czerwona 1 sztuka
przecier pomidorowy 2 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Tortilla z cukinią

Piersi kurczaka kroimy w średniej wielkości kostkę. Następnie układamy je na patelni na rozgrzanym oleju. Dodajemy do nich oczyszczoną cukinię pokrojoną w niedużą kostkę, a także odcedzone z zalewy: kukurydzę i fasolę czerwoną. Następnie dokładamy oczyszczoną czerwoną paprykę posiekaną w małą kostkę i przecier pomidorowy. Całość mieszamy.
Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy jeszcze chwilę podsmażając.
Tortille podgrzewamy na patelni (bez oleju) około 1 minutę po obu stronach. Na każdej z nich układamy przygotowany farsz i zwijamy.
Jemy jako przekąskę lub drugie danie obiadowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak