Tortellini z chorizo i młodymi warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tortellini

    1 op.
  • chorizo

    1 szt.
  • marchew

    3 szt.
  • groszek

  • sos beszamelowy

  • szynka drobiowa

    20 dag
  • sól

  • pieprz

  • natka pietruszki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tortellini ugotowa? al dente. Chorizo i szynk? drobiow? pokroi? w paseczki, a pokrojon? wg uznania marchewk? i groszek ugotowa? w lekko osolonej wodzie.

Wszystko wy?o?y? do naczynia ?aroodpornego. Zala? beszamelem i posypa? natk? pietruszki, delikatnie wymiesza? i zapieka? w temp. 180 stopni przez oko?o 20, 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
erym 15.04.2014 13:12
nigdy nie jadlam chorizo, jak smakuje?
Klausia 18.01.2014 18:47
coś dla mnie pychota :)
Ewelina38 19.09.2013 21:46
pyszne jedzonko
adelajda 06.07.2013 21:04
musi być smaczne
Grazyna0211 25.06.2013 14:45
bardzo fajne i smaczne danie
[email protected] 17.06.2013 08:54
muszę spróbować :)
caralajna 15.05.2013 17:47
ciekawe smaki
Alex_M 03.05.2013 12:38
pysznosci!
alaaa 23.03.2013 21:32
ładne kolorowe danie,bardzo apetyczne
Elżbieta17 03.12.2012 10:47
smakowicie się prezentuje:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat