Tort z pieczarkami mojej mamy

Tort z pieczarkami mojej mamy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chleb razowy

    1 okrągły
  • pieczarki

    50 dag
  • tłuszcz

    1
  • masło

    10 dag
  • szynka gotowana

    10 dag
  • majonez

  • pomidor

    1 sztuka
  • ogórek konserwowy

    1 sztuka
  • jaja na twardo

    1 sztuka
  • ketchup

    5 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki umyj pokrój w kostkę i usmaż. Masło utrzyj ze zmieloną wędliną i ketchupem, wymieszaj z wystudzonymi pieczarkami, dopraw do smaku. Chleb pokrój w poprzek na kilka warstw, przełóż każdą z nich przygotowaną masą, złóż obciąż i wstaw do lodówki do stężenia. Następnie wyjmij, posmaruj powierzchnię i boki majonezem pokrój i gotowe. Można jeszcze posypac słodką papryczka i pokrojonym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

KwiatGoya

21.06.2011 18:35
Myślę, że w przyszłym tygodniu będzie zdjęcie jak tylko pojedziemy do mamusi:)

dorotka0000025

21.06.2011 13:23
szkoda ze nei ma zdjecia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat