Przepis i sposób przygotowania na: Tort z mascarpone i śmietaną
Kroki postępowania
Przesiałam mąką z proszkiem do pieczenia i dodałam do masy jajecznej .
Wsypałam make do sita , jedną ręką ruszałam , a drugą mieszałam masę .
Piekłam 25 minut w 170 stopniach .
Następnego dnia biszkopt przekroiłam na 3 blaty
Ubitą śmietanę kładłam łyżką do mascarpone i na najmniejszych obrotach miksowałam , łyżką po łyżce i cała śmietana znalazła się w mascarpone .
Na pierwszy blat wyłożyłam 1/3 serka mascarpone .
Na drugi blat wyłożyłam 1/3 serka mascarpone
Na trzeci blat również wyłożyłam 1/3 mascarpone .
Nożem rozprowadziłam równomiernie serek na boki i górę.
dodałam również kuleczki dmuchane czekoladowe i krążki czekoladowe
Potem do lodówki na 2 godziny i gotowy można jeść .