Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort z kremem kokosowym i kajmakiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

jajko 9 sztuk
mąka pszenna 8 łyżek
mąka ziemniaczana 6 łyżek
cukier 2 szklanki
Soda oczyszczona Prymat 3 łyżeczki

Krem

budyń śmietankowy 2 opakowania
masło 250 gram
wiórki kokosowe 200 gram
mleko 3,2% 2 szklanki

dodatkowo

masa kajmakowa 400 gram
wiórki kokosowe 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Tort z kremem kokosowym i kajmakiem

Jajka umyć. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę z cukrem. Pianę delikatnie wymieszać z żółtkami. Następnie połączyć z; mąką pszenną, ziemniaczaną, sodą. Ciasto podzielić na 3 blachy o wymiarach 22x38 cm. Piec ok 15 minut w 180 stopniach każde. Upieczone biszkopty kroić na pół wzdłuż krótszego boku. Budyń ugotować na mleku wedle przepisu na opakowaniu. Zimny utrzeć z masłem. Gotowy wymieszać z wiórkami. Podzielić na 6 części. Kajmak również podzielić na 6 części. Pierwsze ciasto położyć na paterę. Posmarować 1 częścią kremu. Przykryć drugim ciastem posmarowanym pierwszą częścią kajmaku. Podobnie zrobić z pozostałymi częściami. Resztą kremu posmarować boki tortu i oprószyć wiórkami kokosowymi, zaś pozostały kajmak wykorzystać na posmarowanie wierzchu tortu. Wierzch udekorować pozostałymi wiórkami kokosowymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 16.07.2014 08:46
wielki i pyszny tort :)
Aleksandra/Olcia 04.07.2014 21:36
ale wysoki,piekny
Zdzisław 04.07.2014 20:53
ale pyszne ciasto!!!
Wacław 04.07.2014 11:14
znakomite ciacho :-)
Wiktoria29 04.07.2014 10:57
super tort
dodi 04.07.2014 09:40
apetycznie wygląda
bhb8 04.07.2014 09:28
zapowiada się smacznie :)
Patriszja
Patriszja 04.07.2014 09:28
ojjj jakie pyszne :) miodzio :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak