Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort z kremem czekoladowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 600 gram
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 2 sztuki
cukier 3/4 szklanki
smietana 18% 8 łyżek
margaryna 140 gram
Krem:
mleko 1 litr
mąka pszenna 12 łyżek
cukier 150 gram
gorzka czekolada 50 gram
kakao 1,5 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Tort z kremem czekoladowym

Ciasto:
Z podanych składników wyrobić ciasto i wstawić je do lodówki na godzinę. Ciasto podzielić na 7 części , rozwałkować, przełożyć do tortownicy i piec 15-20 minut w temp 180 stopni.


Krem:
W mleku (1/2 litra) roztopić cukier i połamaną czekoladę, następnie wlać mleko wymieszane z kakao i mąką - ugotować budyń.


W tortownicy na każdy blant wylać część gorącego kremu. Odstawić do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jozefinach 01.03.2013 15:31
Uwielbiam domowy torty, a Twój prezentuje się znakomicie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak